19

3 ting, der kendetegner det moderne menneske

Det er svært helt at sætte fingeren på, hvem og hvad det moderne menneske er. Det er det netop, fordi det moderne menneske er kendetegnet ved at være unikt, gå sine egne veje og tro på sig selv. Det betyder, at vi mennesker er langt mere individuelt orienterede, end vi var før i tiden.

Måske synes du alligevel, at det kan være en smule svært at finde dit fodfæste i det moderne samfund, hvor alting går hurtigt, og hvor du tit skal være meget omstillingsparat. Der er intet galt i denne følelse, men det er en god ting at reflektere lidt over nogle af de træk, som kendetegner det moderne menneske.

Seksuel åbenhed og villighed til at eksperimentere

Lige når det kommer til sex, er det meget svært at generalisere. Sex er nemlig både meget privat og meget individuelt, og få mennesker har de samme præferencer og de samme vaner, når det kommer til dette område.

Alligevel er det moderne menneske kendetegnet ved, at vedkommende ikke ser sex som noget forkert eller tabuiseret. Han eller hun er villig til at tale om sex, og endda også til at eksperimentere – for eksempel med sexlegetøj som den sjove og brugervenlige wand vibrator.

Interesse for kultur og samfund

Engang levede vi i små, lukkede landsbysamfund, hvor folk havde nok i sig selv og deres egne. Det gør vi på ingen måde længere, og en af de ting, der kendetegner det moderne menneske, er en større interesse i sit samfund og i den kultur, som man lever i.

Det kan betyde en række forskellige ting. Det kunne for eksempel være at være opsøgende og gå til kulturelle arrangementer, følge med i nyhederne eller deltage i politiske aktiviteter. Kultur kan du læse mere om på malka.dk.

Fokus på sundhed og motion

Det kan godt være kedeligt at spise sundt og dyrke motion. Men for det moderne mennesker hersker der en bevidsthed om, at det ikke er noget, man kan lade være med at gøre. Vi har nemlig fået langt mere fokus på sundhed inden for de seneste år, og har opnået en langt større bevidsthed om, hvad der er sundt for os.

Et moderne menneske har derfor tit en rutine omkring de fysiske aktiviteter, som han eller hun dyrker. Nogle går for eksempel til holdsport, imens andre tilbringer en masse timer ugentligt nede i et fitnesscenter.

Du er dig selv

Disse beskrivelser ovenfor vil passe på de fleste moderne mennesker. Men det er samtidig vigtigt at huske, at de blot er retningslinjer, som du kan vælge at tilpasse dig eller ej. Har du en stærk følelse af, hvad der er den rigtige måde at leve dit liv på, så er dette helt sikkert det bedste og mest sunde valg for dig.

Du kan altid vælge at spejle dig i dine medmennesker for at finde inspiration. Men her er det igen vigtigt at holde fast i, at du er dig selv.

 

Benjaminshj Forfatter