Brændeovne Versus Biopejse


Biopejse kommer nok aldrig helt til at erstatte brændeovne, som vi kender dem, og det har jo den naturlige årsag, at de i nogle udstrækninger bruges til at varme huse op om vinteren, men også effektiviten af en brændeovn er en vigtig faktor i særdeleshed.Biopejse kan ikke holdes kørende i flere dage, men omvendt skal man også gøre op med sig selv, hvad man skal bruge en pejs til, hvad enten det er en traditionel brændeovn eller en moderne biopejs.

Find gulv biopejse her

Vi ved af erfaring, at mange brændeovne ikke altid er i brug, selvom de er installeret i folks hjem. Biopejsguide.dk var fornyligt ude ved en familie, som havde hele fire fungerende brændeovne, hvor det kun var den ene i køkkenet, der rent faktisk blev brugt. Ofte hænger det sammen med, at det er tidskrævende at have en brændeovn. Det kræver at man altid har tørt brænde  opbevaret, og brænde er generelt ret dyrt – og ikke mindst bøvlet at have med at gøre. De fleste med brændeovne ved, at det kan være et helv*** at få transporteret en hel palle brænde fra a til b. Dertil kommer arbejdet efterfølgende med fordeling af brænden til opbevaring i et tørt rum – måske garagen – og resten til at stå pænt placeret i haven oppe af den sydvendte mur, fordi konen dikterer det.

Gulv biopejse

En anden ting er også den kontinuerlige vedligeholdelse en brændeovn kræver, såsom udtømning af aske, opfyldning af brænde til pejsen, tændblokke, sprit, tændstikker, rengøring af pejs (fx glas o.l. der bliver sort af røg og sod).

Alle disse faktorer er tæt på ikke-eksisterende, hvad angår en biopejs.

Du skal ikke bruge paller med pindebrænde, skorsten, tændblokke eller hvad der ligner. Du nøjes med med en dunk bioethanol og en lang lighter – så er du kørende.

Fritstående biopejse til gulvet

Sammenligner man en brændeovn og biopejs in-action, er der i realiteten ikke den store forskel. Flammen fra biopejsen er ligeså naturlig som fra en brændeovn. Det vil altså sige, at sådan en pejs uden skorsten på mange måder, kan erstatte om ikke andet agere alternativ for en brændeovn, såfremt formålet er okkasionel råhygge i stuen, med et godt glas rødvin.

Den overordnede vigtigste fordel ved en biopejs er altså, at du har en miljøvenlig biopejs, der er nem at vedligeholde, og som vigtigst af alt giver en autentisk pejsefornemmelse til din stue.GTB Forfatter