Sommer og dreng der bader

Gør terrassen klar til sommer: 5 tips

Find de rette havemøbler

Noget af det vigtigste ved en god terrasse er uden tvivl havemøblerne. At sidde godt på sin terrasse er essentielt, hvis man ønsker at udnytte sin have optimalt, for sidder man ikke bekvemt, så vil man med stor sandsynlighed ikke få brugt terrassen særlig meget!

I bør derfor gøre jer tanker om, hvordan jeres havemøblement skal være, og dernæst hvordan det skal se ud. Ønsker I havestole, der kan indstilles og ligges ned? Skal de være i træ, plastik eller noget helt tredje materiale? Vil I have enkeltmandsstole eller bænke? Mange ting skal overvejes, og ønsker I inspiration, kan I allerede i foråret gå i det lokale byggemarked, der byder på et væld af muligheder til netop jeres terrasse.

Få ordnet fliserne

Havemøblerne er på plads – så langt så godt. Men vi kommer ikke uden om, at det er ret ærgerligt at have et par rigtig lækre møbler, hvis fliserne er fyldt med skidt og sagt ligeud er rigtig grimme. Det behøver dog hverken betyde, at I skal ned på alle fire og skrubbe i timevis, eller at I skal ud og bruge lang tid og mange penge på nye fliser, for faktisk kan I blot få renset fliserne med fliserens, og de vil herefter se ud som nye igen. I vil med garanti være forbløffede over, hvor stor en forskel rene, flotte fliser kan gøre for en terrasse – de er trods alt fundamentet for selvsamme.

Hvis i ikke har mod på at gøre det selv, så er der heldigvis masser af professionelle fagfolk derude, som kan hjælpe jer med det.

Erhverv dig en god grill

Møblerne er på plads, og fliserne skinner. Så mangler der bare mad på bordet. Og hvilken mad smager bedre i haven end god gammeldags grillmad? I kan næsten allerede dufte den halvbrankede grillpølse, bare I tænker over det, ikke?

En grill er et godt bud på en ting, en terrasse ikke må undvære, men hvorvidt det blot er en lille bordkuglegrill eller et monster af en 6-personers kæmpegrill, der er behov for i dit hjem, dét må være op til jer.

Tag på planteskole

Planter giver en hyggelig og hjemlig atmosfære til terrassen – og de kan tilmed være brugbare. For ikke nok med at I kan udsmykke din terrasse med alt fra solsikker og roser til fuchsia og margueritter, så kan I også vælge at gå spisevejen og plante alt muligt spiseligt.

I kan eksempelvis sagtens så salat, gulerødder, radiser eller ærter på terrassen i en lille køkkenhave, og i krukker kan I have alt fra purløg til citronmelisse, timian og oregano. Så kan I nemt plukke jeres egne krydderurter og grøntsager til aftensmaden, og har I børn, vil de med garanti synes, at det er smaddersjovt at dyrke deres egen mad.

Blomster

Overvej en overdækket terrasse

Det er ingen hemmelighed, at vi sjældent kan regne med det danske vejr. I bør derfor overveje, om I vil få benyttet jeres nu velplantede, velmøblerede og velrensede terrasse endnu mere, hvis den var overdækket. I kan vælge forskellige overdækningsløsninger, der alle afhænger af, hvad I er villige til at postere i projektet, men fælles for dem alle er, at de gør, at I kan sidde ude til langt ud på aftenen samtlige sommeraftener – også selvom det regner, eller duggen er faldet.

I kan tilmed nemt installere varmelamper i terrassetaget, som I kan tænde, hvis det bliver lidt for køligt. Således kan I nemt sidde ude og nye sommeren til midnat eller endnu senere.

Vi håber, at I er blevet klogere på, hvordan I kan gøre jeres terrasse toptunet og klar til sommeren og de (forhåbentligt!) mange soltimer. Rigtig god fornøjelse med projektet.

GTB Forfatter