Fly

Hvor får du mest for pengene, når du skal på ferie

Uanset om du har planer om at blive på Bornholm i løbet af sommeren, eller om du gerne vil et smut sydpå, så er det en god ide at kende til den økonomiske situation i de forskellige lande, da det kan gøre din ferie billigere.

Visse lande har haft store sving i deres valuta i løbet af den seneste tid, og det har blandt andet betydet, at de kommende lande er væsentligt billigere at rejse til. Skal du på sommerferie, kunne det derfor være en glimrende løsning at vælge et af disse lande, hvor du måske ikke har behov for at låne det hvide ud af øjnene, for at komme væk.

Står du dog og skal bruge lidt til din kommende ferie, så vil det her være muligt at låne penge hurtigt.

Disse lande er blevet billigere

Generelt set er Island ikke noget billigt sted at tage på ferie, men hvis du alligevel ønsker at besøge den lille ø, så er det måske ved at være det rette tidspunkt. Ifølge en opgørelse fra Spar Nord, så har det vist sig, at man som dansk turist vil få 8.7 % mere ud af sine penge, end hvis man besøgte øen sidste år.

Vil man heller opleve lidt varmere destinationer end Island, så er der også et par sydlige destinationer i toppen af listen over, hvilke lande der er blevet billigere at besøge som dansker.

Grundet sving i valutaen er det også billigere at rejse til Tyrkiet, hvor man som dansker får 8 % mere ud af sine penge end året før. Tunesien er stort set i samme lejde, og her vil man få 8.6 % mere ud af sine penge.

Det er dog ikke kun blevet billigere at rejse til udlandet som dansker. Der er også et væld af lande, hvor det er blevet væsentligt dyrere, og her vil man have brug for ekstra kapital på kontoen, hvis man skal af sted. Egypten er eksempelvis blevet hele 25 % dyrere, så her kunne det måske kræve et lån, hvis Egypten er den næste destination. Du kan evt. benytte dig af denne gratis udregningsservice til at finde ud af, hvad et lån vil koste dig.

Blandt de andre lande hvor det er blevet dyrere at rejse til som dansker, kan også Mexico, USA, Rusland og Thailand nævnes. Samtidig er der ingen forskel, hvis man som dansker rejser til Grækenland, Australien eller Italien.

GTB Forfatter